Yoga voor hardlopers

Yoga voor hardlopers

Yoga en natuurlijk hardlopen werken beiden ontspannend en meditatief. In beide disciplines ontwikkel je lichaamsbewustwording. Hardlopen maakt je sterker en verbetert je lichamelijke conditie. Yoga houdt je soepel en verbetert je mentale conditie. De adem is voor beide bewegingsvormen een belangrijk instrument. Kortom: yoga en natuurlijk hardlopen vullen elkaar aan en versterken elkaar.

De schoonheid en aantrekkingskracht van hardlopen zit in de eenvoud en de beperkte middelen die je nodig hebt. Hardlopen is ook een langdurige herhalende beweging die het lichaam, met name de heupen, eenzijdig kan belasten. Yoga geeft aandacht aan het gehele lichaam en is bijzonder geschikt om verminderde flexibiliteit en onbalans in spieren en gewrichten te verhelpen.
Daarmee helpt yoga blessures te voorkomen. maar je leert er ook je eigen lichaam beter door kennen, te versterken en je herstelvermogen te vergroten.

Mijn yoga voor hardlopers lessen geven aandacht aan:

– Souplesse en flexibiliteit van spieren en gewrichten
– Houding
– Ademhaling
– Core training (buikspieren, rugspieren en bilspieren)
– Ontspanning en concentratie

Mijn opleiding tot yogadocent heb ik gevolgd bij Yoga4runners van Kyrin Hall

Op dit moment staan geen yogalessen gepland. Yogaoefeningen maken wel deel uit van de hardloopbegeleiding. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Zo Leven is aangesloten bij Yoga Alliance Professionals

Logo Yoga Alliance Member